
Tekoälyn mahdollisuudet määrälaskennassa ovat lähes rajattomat
JCAD AI - fiksumpi tapa tehdä määrälaskentaa
JCAD AI-asiantuntija Anette Vehniäinen kertoo tekoälykehityksestä määrälaskennan tueksi
JCAD-ohjelmistoa kehitetään jatkuvasti tavoitteenaan tehdä määrälaskennasta entistä nopeampaa, tarkempaa ja käyttäjäystävällisempää. Tekoälyominaisuuksien avulla pyritään erityisesti vähentämään toistuvia manuaalisia työvaiheita, kuten klikkailua. Näin asiantuntijat voivat keskittyä niihin prosessin osiin, joissa heidän osaamisellaan on suurin merkitys.
– Kun JCAD AI avustaa työssä, vähenee paitsi käytetty aika myös kognitiivinen kuorma. Käyttäjän tarvitsee vain tarkistaa tekoälyn tekemät ratkaisut, kertoo Vehniäinen.
Vahvalle teknologialle rakentuva kehitys
Jo ennen tekoälyn käyttöönottoa JCAD-ohjelmistossa on hyödynnetty kehittyvää teknologiaa kuten älykkäitä objektitoimintoja. Tekoäly avaa kuitenkin aivan uuden tason määrälaskennan toteuttamiseen.
– Mahdollisuuksia on niin paljon, ettei niitä voi ohittaa, Vehniäinen toteaa.
Monipuolinen kehitystyö
Tekoälyn mahdollisuudet määrälaskennassa ovat lähes rajattomat, ja suurin haaste olikin valita, mistä lähteä liikkeelle. Ensimmäiseksi kehityskohteeksi valikoitui ominaisuus, josta arvioitiin olevan hyötyä mahdollisimman laajalle asiakaskunnalle. Samalla haluttiin ottaa heti alkuun merkittävä teknologinen harppaus ja asettaa kunnianhimoinen lähtötaso jatkokehitykselle.
Projektin toteuttamiseen on vaadittu laaja-alaista osaamista muun muassa sovelluskehityksestä, matematiikasta, koneoppimisesta ja datatieteestä. Kehitystyössä ovat olleet tiiviisti mukana sekä JCADin tuotekehitys- ja AI-tiimi sekä määrälaskennan asiantuntijamme.
– Heidän panoksensa on ollut korvaamaton koko kehityksen ajan, Vehniäinen painottaa.
Pitkäjänteisen työn tuloksena syntyi tekoälyominaisuus, jonka moni olisi projektin alussa voinut kuvitella jopa mahdottomaksi.
Katse tulevaisuuteen
Tekoälyn rooli määrälaskennassa tulee kasvamaan tulevina vuosina entisestään. Vehniäisen mukaan kyseessä voi olla koko alan kannalta merkittävä läpimurto.
– Tekoäly voi tulevaisuudessa auttaa myös määrien tarkistamisessa ja riskienhallinnassa. Se ei kuitenkaan poista asiantuntijan tarvetta, mutta se vapauttaa aikaa siihen, missä asiantuntemusta tarvitaan eniten.
Jatkuva kehitys on keskeinen osa tekoälyominaisuuksien rakentamista. Alan tutkimusta seurataan aktiivisesti, ja JCADin ratkaisuissa hyödynnetään aina ajantasaisinta ja tehokkainta saatavilla olevaa teknologiaa. Kehitystyössä asiakkaiden palaute toimii tärkeänä suunnannäyttäjänä ja varmistaa, että ratkaisut vastaavat todellisiin tarpeisiin.
JCAD AI arjessa: Tekoälyasiantuntijan näkökulma
Tekoälyn kehittäminen ei ole pelkästään tekninen projekti, se on ennen kaikkea yhteistyötä asiakkaiden kanssa.
– On mahtavaa nähdä asiakkaiden innostuvan uusista ominaisuuksista. Se kertoo, että teemme oikeita asioita, Vehniäinen sanoo.
Vehniäinen kannustaa kaikkia määrälaskentaa tekeviä yrityksiä ottamaan ensimmäisen askeleen kohti tekoälyn hyödyntämistä.
– Me olemme panostaneet siihen, että JCAD AI on helppo ottaa käyttöön. Asiantuntijamme ovat valmiina tukemaan joka vaiheessa kohti entistä älykkäämpää määrälaskentaa.